Разлог се радва на нова зелена премяна

19.04.2013

Разлог е известен като един от малкото българскиградове, които традиционно поддържат много високо ниво на озеленяване. Всички дървесни видове, храсти и цветя са не просто поддържани, но и специално съобразени с климатичните условия в гр. Разлог.

Разлог се радва на нова зелена премяна

За свежия зелен вид на насажденията се грижи автоматична капкова система в централните градсти части. Растителността на централната улица “Шейново“ може да се похвали с капково напояване, а в останалите части на града живителната влага достига до растенията с помощта на водоноски и стационарни помпи.

Подновяването на унищожената или загинала растителност се осъществява всяка година през месец април. Тази година от общината отделиха средства за засаждането на повече от 4000 цветя и 1000 броя храсти.

Нови двуметрови фиданки са посадени на местата на стари и опасни дървета на улиците „Гоце Делчев”, „Стефан Стамболов”, „Възраждане”, „Подполковник Спиридонов” и „Шейново”.

Разложчани, както и гостите на града ще могат да се насладят на новопосаденните тагетис в жълто и оранжево, както и на червените бегонии.

Специално за жителите на квартал „Васил Левски“ са доставени и посадени 1000 храста „Hibiscus” с височина до 2 метра.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати