Бургас с нова ЖП гара

07.05.2013

Най-вероятно през следващия туристически сезон напълно ремонтирана и обновена приемна сграда на пътническата ЖП гара в Бургас ще посреща гостите на курорта. Кой ще ремонтира остарялото здание на морската гара ще стане ясно до средата на този месец.

Бургас гара

Самата рехабилитация на морската гара ще включва, освен пълно обновяване на съществуващата сграда и укрепване на подовата част на първия етаж, също така и изграждане на достъпна среда към отделните нива на сградата.

Ще бъде направено пълно архитектурно обновяване на целия гаров комплекс. Автентичното му излъчване ще се запази, като за целта в проекта е заложено реновиране и реставрация на стените, таваните, масивните дървени врати и каменни стълбища, парапетите от ковано желязо и облицовката от варовиковите плочи във фоайето.

След ремонта новото здание ще отговаря ни всички стандарти за енергийна ефективност. Освен централното здание, проекта за реновиране включва и прилежащите околни пространства. Ще бъдат ремонтирани и всички технически системи и съоръжения.

Крайния срок за подаването на офертите за участите в търга е 13 май 2013 г. Документите ще бъдат отворени на следващия ден. Критерий за избор на фирма – изпълнител на амбициозния план за реновиране на приемното здание на бургаската гара ще бъде икономически най-изгодната оферта.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати