Фортисимо Фест гостува в шест български града

27.08.2013

Фортисимо Фест гостува в шест големи български града. Културното събитие ще гостува на сцени на открито в традиционните градове-домакини София, Пловдив, Варна и Бургас. Тази година в турнето са включени и още два живописни български града – Велико Търново и Русе.

Организатор на Фортисимо Фест е фондация Америка за България. За поредна година звездите на българското концертно, музикално и филхармонично изкуство ще гостуват на откритите сцени, директно под звездите.

Първата спирка от турнето, което тази година се провежда под надслов „Музика под звездите“, е на откритата сцена в Морската градина в Бургас на 1 септември.

Фортисимо Фест

Там почитателите на класическата музика ще бъдат провокирани от изпълнителката на бийтбокс Печенката, която ще се качи на сцената редом с изпълнители като Мишо Йосифов-секстет и фолклорното дуо Нели и Георги Андрееви.

След Бургас музикалният фест ще се отправи към Летния театър във Варна. От морската столица музикантите под ръководството на диригента Максим Ешкенази ще се отпътуват към Русе.

Концертът в Русе е предвиден за 5 септември, на откритата сцена пред сградата на общината. Следващата спирка от музикалното турне е в старопрестолната столица на България, където ще концертират на 7 септември.

Предпоследната спирка от музикалната фиеста ще бъде в София. Там меломаните ще могат да се насладят на виртуозното изпълнение на цигуларят Марио Хосен, който ще изсвири „Цигански напеви“ на Сарасате.

Финалът на Фортисимо Фест ще бъде сложен с концерта им в Античния театър в града на тепетата. Концертът в Пловдив, както и всички остнанали концерти в програмата на Фортисимо Фест са с начален час 20.30 часа, а входът е свободен.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати