В Пловдив откриват Международния театрален фестивал

10.09.2013

Тази вечер в Пловдив на сцената в Дома на културата Борис Христов ще бъде открит есенния Международен театрален фестивал „Сцени на кръстопът”. Форумът се определя като едно от най-значимите културни събития на годината.

Международния театрален фестивал се провежда по инициатива на Министерството на културата, Драматичен театър – Пловдив и община Пловдив. Фестивалът е учреден от обичания от всички голям български актьор Стефан Данаилов.

В Пловдив откриват Международния театрален фестивал

За първи път от откриването си през 2009 година сцената на Драматичния театър в Пловдив няма да е основен домакин на гостуващите представления. Причината за това е пожарът, който изпепели голяма част от сградата на театъра.

Фестивалът ще бъде открит с постановката на Иван Добчев – Възвишение, по романа на Милен Русков. На сцената ще изгреят звездите на пловдивския Драматичен театър – Асен Блатечки, Бойко Кръстанов, Красимир Василев, Русалина Чапликова, Елена Кабаскалова и др.

Организаторите на „Сцена на кръстопът” очакват рекорден брой посетители тази година. В случай, че хотелите и къщите за гости не са в състояние да приемат всички почитатели на театралното изкуство, са предвидени площи за разпъване на палатки, паркиране на каравани и т.н.

И за да се погрижат за удобството на всички гости на форума са осигурени охрана, химически тоалетни и подвижни душове.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати