Нощ на Самоводската чаршия във Велико Търново

20.09.2013

Велико Търново обещава една вълшебна петъчна вечер на всички гости и жители на града. За поредна градина старопрестолната столица на България ще отбележи Нощ на Самоводската чаршия.

Улиците на красивия български град ще бъдат осветени от факли и фенери от ковано желязо. Голяма част от работилниците на самодивската чаршия ще бъдат отворени, а майсторите ще демонстрират уменията и ще разкрият част от тайните на занаята си.

Нощ на Самоводската чаршия във Велико Търново

Начало на честванията ще бъде дадено с откриването на ателие за декупаж и мъниста, където специално внимание ще бъде отделена на най-малките почитатели на приложните изкуства.

Всички, които не си падат по работата, пък била и тя само за забавление, могат да отскочат до близката Арт галерия Таралеж, която ще бъде трансформирана в ретро прожекционен салон. Там днешните младежи ще могат да видят как са изглеждали и с какво са се прожектирали филмите преди дигиталната ера.

Магическото шоу на Мистър Ник е с начален час 18 часа, точно в центъра на Самоводската чаршия. Малко по-късно – към 20 часа, български фолклор ще огласи чаршията. Група Зора ще представи класически и съвременни интерпретации на автентични български фолклорни песни.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати