Есенен панаир на занаятите в Пловдив

26.09.2013

Този уикенд античният Пловдив ще оживее, а улиците му е се напълнят с посетители и гости от близо и далеч, защото градът ще организира традиционния Есенен панаир на занаятите. Панаирът ще бъде част от Празниците на старинен Пловдив.

Майстори от цяла България и съседни държави ще опънат шатрите си на улица съборна, до Небет тепе, точно до сградата на Музикалната академия.

Пловдив

Там те ще разкрият някои от тайните на приготвянето на сувенири от дърво, текстил и глина, ще ви почерпят с кафе на пясък, а късметлиите ще опитат и от домашно приготвеното сладко или традиционни български сладкиши, излезли под ръцете на опитните майстори.

В рамките на панаира занаятчиите ще могат да се включат в Конкурс за сувенири със знаци, символи и емблеми на град Пловдив.

Отличените изделия ще бъдат използвани за изработването на сувенири и сувенирни продукти, които да представят визуално и предметно Пловдив пред чуждестранните туристи и посетители.

Авторите на отличените творци ще могат да подпишат договори с община Пловдив, която ще им позволи да продават изделията си в Туристическите центрове в града.

Есенният панаир на занаятите се организира с помощта на община Пловдив, Старинен Пловдив и общинско предприятие „Туризъм“ и е в подкрепа на кандидатурата на града за европейска столица на културата 2019 г.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати