На разходка в Пловдив

08.10.2013

Ако може да се вярва на синоптиците, утре времето в Пловдив ще бъде слънчево, тихо и приятно топло – идеално за разходка. Ето защо използваме възможността да ви поканим на безплатен пешеходен тур из града.

Всяка сряда община Пловдив, общинско предприятие Туризъм и ОИ Старинен Пловдив организират напълно безплатна обиколка из старата част на града.

Пловдив

В рамките на обиколката посетителите и гостите на града имат възможност да разгледат някои от най-известните археологически обекти, невероятно красивите възрожденски къщи, културните институти на територията на града и други културни прояви от събитийния календар на Пловдив.

Специалните пешеходни турове са с продължителност около 1 ч и 30 мин. - 2 часа. На разположение на туристите има екскурзоводи, които ще водят турове на български и английски.

Началната точка на пешеходния тур е Туристическият информационен център, който се намира на Централния площад. От там обиколката продължава към Античния форум, минава през Главната улица, през Античния Стадион и още близо 40 археологически и исторически забележителности на Пловдив.

Туровете започват от 9 часа на английски и от 9.30 на български език. Ако не ви се става толкова рано, може да се възползвате от следобедните турове, които са с начални часове 16 ч на английски и 16.30 часа на български език.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати