Танго под Царевец

21.10.2013

Страстно аржентинско танго ще събуди улиците на Старопрестолната столица тази вечер. От днес до 25-и октомври Велико Търново ще бъде домакин на Дни на аржентинската култура. В продължение на пет дни градът ще бъде напълно завладян от богатата култура на Латиноамериканската държава.

Начало на празничния фестивал ще бъде дадено лично от негово превъзходителство Гийермо Салвадор Асрак, посланик на Аржентина, който ще открие изложба, посветена на установяването на дипломатически отношения между Аржентина и България. Събитието е с начален час 17.30 часа.

Танго под Царевец

Празненството ще продължат с гореща демонстрация по автентично аржентински танго. Изпълнението е поверено на професионалните танцьори от Студио Лаокоон Танго. Първата фестивална вечер ще бъде закрита с прожекцията на аржентинския игрален филм „Разминаване“.

В рамките на останалите Дни на аржентинската култура във Велико Търново ще бъдат прожектирани още четири емблематични съвременни аржентински филма. Прожекциите ще бъдат всяка вечер от 18.30 часа в Голямата зала на общината. Любителите на арженинската култура ще могат да видят лентите "Съседът", "Китайска приказка" и "Абалай". Прожекциите ще бъдат със свободен вход.

Посолството на Аржентина ще представи и аржентинската програма Юг, която се осъществява в подкрепа на преводите на аржентински автори на чужди езици. Ежегодно около 150 заглавия се издават със субсидии по програма Юг. Щедро дарение от книги получи Великотърновската библиотека.

Дните на аржентинската култура във Велико Търново се осъществяват по инициатива на община Велико Търново и се провеждат с любезното съдействие на посолството на Аржентина и Държавния културен институт.

Инициативата е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019 година.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати