Кувейтски шейхове се разхождат из Златни пясъци

04.11.2013

Курортен комплекс Златни пясъци се радва на силен късен сезон. Световно известните златни пясъци на курорта се се оказали силен магнит за повече от 1000 жители на Кувейт, сред които и няколко шейха от емирството.

Най-луксозните и големи хотели на курортния комплекс са пълни до дупка с платежоспособните туристи, докато по-малките обекти вече зазимяват базите си.

Кувейтски шейхове се разхождат из Златни пясъци

Какво е това, което привлича арабите, барабар с многобройните им семейства извън активния летен сезон?

Е, със сигурност не са пясъците –защото в Кувейт Бог (Аллах) дал пясъци. Всъщност богатите араби използват последните слънчеви дни на циганското лято в България, за да поиграят хазарт.

Липсата на туристи по това време на годината прави българските морски курорти още по-привлекателни за кувейтците – така съпругите и децата им много по-спокойно се разхождат по плажната ивица или из улиците на комплекса.

Арабските шейхове, макар и многобройни, не са единствените гости в Златни пясъци. Курортния комплекс е подслонил и много туристи от Турция и Израел, които са пристигнали за да се насладят на пълноценна почивка, малко хазарт и спа процедури.

Хит сред посетителите са процедурите с вулканични камъни и ароматерапията. На голям интерес от страна на туристите се радват и организираните от туроператорите гурме вечери, риболовни излети и разходки с яхти.

И докато черноморските курорти на Север от Бургас се радват на солидни групи от платежоспособни туристи, то курортите по Южното Черноморие вече са празни.

Повечето от хотелите в Слънчев бряг, Поморие, Равда и Несебър са затворили. Последните групи курортисти, пенсионери от Великобритания и Германия напуснаха южните български курорти още в средата на месец ноември.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати