Националният етнографски музей обяви ден на отворените врати

16.11.2013

Днес 16 ноември от 10 до 17.30 часа Националният етнографски музей в София обявява ден на отворените врати. През целия ден тук ще има многобройни игри и забавления за всички гости.

Посетителите на музея ще имат възможност за разгледат изложбата „Имало едно време у дома”, както и да пробват своите способности в занаятчийските работилнички по грънчарствo, дърворезба, тъкане, художествено плетиво, печене на обредни хлябове.

Желаещите ще могат да си направят снимки, облечени в народни носии, да вземат урок по народни танци, а кулинарите ще могат сами да си приготвят шарена сол.

За посетителите е подготвена интерактивната игра-викторина „Стани фолклорист”, в която те ще могат да демонстрират познанията си за българския фолклор.

Националният етнографски музей

Не са забравени и най-малките. За тях са предвидени множество забавления, като се започне от любимото им четене на приказки, премине се през ателиета за изработване на детски играчки и фигурки от естествени материали и цветна тел и се стигне до рисуване и оцветяване на народни носии.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати