Приморско изчезна от туристическата карта

19.11.2013

Приморско изчезна от туристическата карта на България. Красивото морско градче напълно липсва в графа Български Черноморски курорти в официалния портал bulgariatravel.org.

Сайтът е изработен и се поддържа изцяло по европейска програма и с европейски средства. Целта му е да представи българските курорти по Черноморието.

Приморско изчезна от туристическата карта

Липсата на Поморие сред курортите по българското Черноморие провокира вълна от недоволство сред местните жители, за които туризмът е основен поминък.

Ако разгледате туристическия сайт ще ви направи впечатление, че малки курорти и селца като Лозенец, Синеморец, Китен и Ахтопол са старателно описани, но Приморско липсва.

Разбира се при по-задълбочено търсене в сайта, ще откриете Приморско в раздел „Градове“, но той в никакъв случай не е лесно откриваем за хората, които се опитват да си изберат подходящо място за отдих и почивка.

Неприятно впечатление прави и факта, че в раздел „Контакти“ сградата на община Приморско е записана на предишния си адрес на ул. Странджа №16, въпреки че от 2009 година общината се премести в нова страда на ул. Трети март №56.

Ръководството на община Приморско мигновено изпрати официално писма до Министерството на икономиката и енергетиката, които са отговорни за поддържането на bulgariatravel.org.

Бяха проведени и няколко телефонни разговори с администраторите на този сайт, които увериха общинските власти в Приморско, че гафът е напълно неволен и ще бъде отстранен в най-кратки срокове.

Подобен груб технически гаф беше допуснат от Агенцията по инвестициите, които рекламираха България като привлекателна възможност за бизнес и инвестиции.

В 30-секундния клип, който беше предвиден за излъчване по световните новинарски и бизнес канали CNN, CNBC и Bloomberg, картата на България беше орязана. От нея бяха „изтрити“ общините Петрич, Сандански и Мелник.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати