Национална джаз среща в Русе

20.11.2013

Джаз, джаз и още джаз – този петък и събота всички жители и гости на красивия дунавски град Русе ще бъдат завладени от магията на джаза. Наред с изтъкнатите и утвърдени джазмени на България, редица млади музиканти ще пристигнат в града за 38-ата Национална джаз среща.

Музикалният фестивал за ценителите на качествената музика ще се проведе на 22-и и 23-и ноември в сградата на Доходното здание в града. Години наред художествен ръководител на фестивала беше доайенът на българския джаз Петър Борисов Петров – Парчето, но след неговата кончина синът му Борис Петров-Малкото парче зае мястото му.

Национална джаз среща в Русе

Наред с изтъкнатите джазмени Христо Йоцов, Иван Левчев, Петър Момчев, Михаил Йосифов и Антони Дончев на сцената ще излазат и неизвестни млади джазмузиканти. Тази година мотото на конкурсната селекция беше Щурмът на младите.

Щурмът на младите ще даде възможност на талантливите изпълнители от Criss Cross, Sofia Fusion Quartet и Breakpoint. С нетърпение се очакват изпълненията на групата Дивото зове и дебютът на русенска сцена на талантливата им вокалистка Милица Гладнишка, която е една от големите надежди в джаза.

Музикалното събитие се провежда с подкрепата на община Русе и Министерството на културата. Целта на музикалния форум е да се представят последните тенденции в българския и световен джаз, както и са се даде възможност на млади и талантливи изпълнители да блеснат пред отбрана публика.

Националната джаз среща е открита за музиканти и джаз формации не само от България, но и за гости от други държави. Събитието е част от Есенният салон на изкуствата в град Русе.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати