Суперкурорт Перелик ще бъде най-големият ски курорт на Балканите

09.12.2013

Пампорово даде старт на активния ски сезон тази събота, 7- декември, на пищна церемония. Специален гост на откриването на зимния сезон беше вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева. Бобева обяви, че тази година българските зимни курорти се готвят да посрещнат изключително силен сезон, по-успешен от миналогодишния.

Увеличеният ръст на чуждестранни туристи се дължи на започналата активна, международна информационна кампания, която приоритетно е насочена към съседните държави. Целта на държавата е да се диферсифицира зимния туризъм и да се работи приоритетно за развитието му.

Пампорово

За целта е сформирана работна група, която ще разгледа плановете за изграждане на Спортно-туристически център, който свързва курортите Пампорово и Чепеларе. Според кмета на Чепеларе Тодор Бозуков с подкрепата на държавата този проект може да бъде осъществен до края на 2015 година.

Амбициозният проект, известен като Суперкурорт Перелик, има за цел за свърже връх Перелик в Пампорово с връх Мечи Чал до Чепеларе. Новият суперкурорт има за цел да затвърди Родопите като туристически център, като акцентира върху три главни забележителности – Мечи Чал, Пампорово и Перелик.

Проектът предвижда изграждането на допълнителни 29.8 километра снежни трасета, както и увеличаване на броя на леглата от 4920 до 8000. В рамките на проекта близо 128 км писти и 42 км лифтове и влекове ще бъдат свързани едни с други с превръщането на курорт Перелик във водещ спортно технически център и зимен курорт на Балканите.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати