Малка нощна музика под Царевец

10.12.2013

Велико Търново се готви да посрещне световноизвестният симфоничен оркестър Strauss Orchestra Vienna. Виртуозните музиканти ще гостуват в старопрестолната столица на България на 13-и декември. Те ще изнесат коледен концерт в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

Виенският симфоничен оркестър ще представи пред великотърновска публика коледна зимна приказка, разказана с помощта на класически произведения. Диригент на Strauss Orchestra Vienna е световноизвестния Петър Гут, който е изтъкнат цигулар и запален почитател на творчеството на Рихард Щраус.

Нощ във Велико Търново

Виртуозите на виенската класика от Strauss Orchestra Vienna за добре известни сред почитателите на класическата музика, не само в родната Австрия, но и из цяла Европа, а също така и в Азия и Америка.

Музикалното събитие е с начален час 19 часа. Билети за него все още могат да се закупят от Туристическия информационен център във Велико Търново, както и онлайн.

Концертът се организира със съдействието на община Велико Търното и продуцентска компания ART BG и е част от кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019 г.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати