Кулинарен коледен конкурс във Велико Търново

12.12.2013

Община Велико Търново и една от големите вериги магазини за техника организират първия по рода си кулинарен конкурс за баници, погачи и други коледни сладки. Вкусната надпревара ще се проведе на 22-и декември от 11 часа на сцената в парк Марино поле.

Участие в надпреварата могат да взимат всички сръчни домакини, независимо дали са професионални готвачи или радват с уменията си само най-близките си. Различни атрактивни награди ще бъдат раздадени на отличените специалитети.

Пити и погачи

Голямата награда в кулинарния коледен конкурс ще бъде многофункционален уред за готвене – т.нар мултикукър. Поставеният на втори място ще отнесе вкъщи домашна хлебопекарна. Третата награда е уред за готвене на скара.

В конкурса ще могат да участват баници, пити, коледни сладки, баклави, различни обредни хлябове, свързани с Рождественските празници, както и всякакви печива, които са типични за сезона. Участниците в надпреварата ще могат да се включат в състезанието с повече от едно тестено изкушение.

За жалост ястията, които участват в конкурса, няма да се дегустират или продават. Техните вкусови достойнства ще бъдат оценявани от безпристрастно компетенто жури, в състав изтъкнати майстори-готвачи на някои от най-добрите ресторанти във Велико Търново.

Желаещите да участват в кулинарния коледен конкурс трябва да се запишат предварително на телефоните в дирекция Култура и туризъм към община Велико Търново.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати