Обновената крепост Кракра вече приема посетители

12.01.2014

Един от емблематичните туристически обекти на Перник крепостта Кракра бе открита официално след направената и визуализация. Средствата за това са осигурени по Оперативна програма и са на обща стойност 3 711 658 лв.

Специалистите са възстановили югозападната порта и два бастиона в югоизточната част. Красив панорамен изглед се открива от осемметрова дървена кула с наблюдателна площадка. Метална стълба дава възможност на посетителите да се изкачат над нивото на реставрация.

Обновената крепост Кракра вече приема посетители

В новоизградения посетителски център има зала, в която се представя информация на посетителите, както и магазин за сувенири. Възстановени са всички алеи и осветлението в парка под крепостта.

Крепостта Кракра е в списъка на паметниците на културата с категория "национално значение". Тук са разкрити 700 м крепостни стени и основи на 30 антични и средновековни сгради, както и седем средновековни църкви.

Гостите на крепостта се посрещат от специално обучени екскурзоводи и аниматори, които придружават посетителите при обиколката на туристическия обект.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати