Пампорово – снеговалеж година храни

28.01.2014

Представителите на хотелиерския бизнес в родните курорти въздъхнаха с облекчение при вида на така чаканите снежинки. Снегът, който наваля през уикенда, донесе неудобства за хиляди жители на Североизточна България, но и голяма радост на концесионерите на ски зоните в родните ски курорти.

Въпреки доскорошната липса на сняг, Пампорово отчита наплив на туристите тази година. По данни на Таня Маркова, която е маркетинг-директор на Пампорово АД, близо 30 процента повече са били гостите на курорти в сравнение с предходните години. Липсата на сняг не е довела до отлив на туристи и отмяна на ски резервации, тъй като 90 процента от пистите и съоръженията в Пампорово са работели.

Пампорово

Обилният снеговалеж, който натрупа внушителна снежна покривка в Родопите, привлече хиляди любители на белите спортове в Пампорово. Всички хотели в курорта са пълни със сърби, македонци, румънци, британци. Има и доста турци, които се възползват от зимната ваканция на учениците – тя стартира на 25-и януари.

Пистите на курорта са препълнени с нетърпеливи скиори. Новата снежна покривка е над метър, така че, по думите на изпълнителния директор на Пампорово АД Мариян Беляков: „ От тук нататък до края на сезона няма да има никакво притеснение за снежната покривка“. Или както обичат да се шегуват местните: Тридневен снеговалеж – сезон храни!

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати