Монтират камери на Мадарския конник

05.02.2014

Община Шумен и общинското предприятие по туризъм съобщиха, че през тази година в комплекса „Създатели на българската държава“ ще бъде монтирана ултрамодерна система за видеонаблюдение.

Новата система за сигурност ще бъде поставена не за да се пазят експонатите, а за да се гарантира сигурността на туристите.

Мадарски конник

По думите на Димитър Жеков, който е директор на общинското туристическо предприятие, монтирането на камерите е повече от наложително предвид факта, че повече от половината от туристите в Шуменско са руснаци и израелци.

Особено взискателни към мерките за сигурност са еврейските туристи, които още не могат да се отърсят от страха след атентата на летище Сарафово в Бургас.

На второ място след тях се нареждат и руските групи туристи, които напоследък също се притесняват от потенциални заплахи за сигурността на руските граждани при екскурзиите в чужбина.

Новите системи за видеонаблюдение на прабългарският барелеф Мадарски конник и целия комплекс „Създатели на българскато държава ще струват приблизително 4000 лева.

Ако камерите за сигурност не бъдат монтирани преди началото на активния туристически сезон, има реална опасност нито един гост от Русия или Израел да не посети шуменските забележителности през 2014 година.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати