Банско – основният зимен курорт на Истанбул!

11.02.2014

Зимната столица на Балканите е на път да се превърне в основния зимен курорт не само на Истанбул, но на цяла Турция. Това стана ясно след посещението на българската делегация, начело с градоначалника на Банско Георги Икономов, на туристическото изложение EMITT-2014 година, което се проведе миналата седмица в Истанбул.

Обобщените данни на курортния град показват, че рекорден брой турски туристи са избрали да изкарат мечтаната ски ваканция в българския зимен курорт. Ръстът на турските туристи за последните две години е близо 300 процента, което е повече от впечатляващо.

Сноубордисти в Банско

Кметът на Банско Георги Икономов вярва, че чрез целенасочена реклама в Турция Банско има потенциал в близките пет години да се превърне в основния зимен курорт на южните ни съседи.

Турските туристи избират града под Тодорка основно заради близостта му, сравнително конкурентната ценова политика и качеството на предлаганите услуги.

Единствения проблем, който може да възпрепятства навлизането на Банско на турския пазар, е проблемът с визите. В момента се издава еднократна или най-много двукратна виза. Освен това издаването на визите става сравнително бавно – обикновено отнема между 10 и 15 дни.

Не е за подценяване и цената на документа – едно четиричленно семейство трябва да задели допълнително 400 евро за визи. В момента се водят преговори с представители на турското правителство, които са поели ангажимента да намерят разрешение, което ще доведе до облекчаване на визовия режим между двете държави.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати