Велико Търново отбелязва празника си с богата програма

20.03.2014

Старопрестолната столица на България Велико Търново, която тази година спечели и приза Най-добър град за живеене в България заедно с Бургас, отбелязва своя празник с пищни тържества и богата празнична програма.

Празниците на града вече започнаха и ще продължат до 23-и март неделя. Кулминацията на честванията ще бъде на 21-и и 22-и март, когато се въвеждат и редица забрани и реорганизации на движението във Велико Търново.

Велико Търново

Акцент в културната програма на общината е концертът на световноизвестния пианист и композитор от френски произход Ричард Клайдерман, който ще се проведе на 21-и март от 19 часа в ДКС Васил Левски.

Клайдерман, която е добре познат на българската публика, обяви преди пристигането си, че е съпричастен с кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019 и смята, че градът има всички шансове да я спечели.

За 21 часа на 21-и март е нарочен е неповторимият аудио-визуален спектакъл Царевград-Търнов – звук и светлина, която обещава да впечатли жителите и гостите на Велико Търново с неповторима феерия от светлинни ефекти на фона на античната крепост Царевец.

Навръх празника на града 22-и март община Велико Търново организира безплатни пешеходни турове в рамките на които ще се произнесе беседа на тема Духовното величие на столичния Търнов.

Туровете са с маршрут: площад Цар Асен I – Асеневата порта – църквата Свети Свети Петър и Павел – църквата Свети 40 мъченици – ММПЦ Цалревград Търнов. Празненствата ще продължат до късните часове на неделния ден.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати