Засилено полицейско присъствие за Великден

15.04.2014

Във връзка с наближаващите Великденски празници се очаква засилено полицейско присъствие. Полицаи ще патрулират основно около храмовете, мол-ове, хипермаркети, както и други обществени места, където се очаква да има по-голямо струпване на граждани.

Почивните дни за този светъл християнки празник ще изкушат мнозина нашенци да ги отбележат извън дома, поради което се очаква засилен трафик по пътищата. Най-натоварено ще е движението по Великден по посока българското Черноморие, както и към граничните пунктове Кулата, Капитан Андреево и Калотина.

Полицай и сирена

За да се облекчи трафика и с цел по-голяма безопасност на придвижване от Агенция Пътна инфраструктура обявиха, че движението на тежкотоварни камиони ще бъде забранено още в късните следобедни часове на 17-април, четвъртък. Забраната ще остане в сила до 21 часа.

От КАТ предупреждават, че ще изкарат на пътя целия си наличен ресурс от служители и мобилни радари, които ще дебнат за превишена скорост, рискови изпреварвания в непозволени участъци от пътя и техническа изправност на семейните автомобили. Всички екипи ще бъдат оборудвани с технически средства за проверка за алкохол.

През празничните дни и навръх Великден са планирани масирани проверки за алкохол и правоспособност. Особено внимание ще сее обърне на пътя за границата с Гърция, където нарушенията са ежедневие, вследствие на което от началото на годината в този участък бяха регистрирани няколко тежки произшествия.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати