Немски туристи ще посрещнат Великден във Варна и Албена

16.04.2014

Запленени от българските Великденски обичаи повече от 150 немски туристи са избрали да посрещнат този голям християнски празник на българското Черноморие.

Още преди официалното откриване на сезона някои от най-луксозните хотели във Варна и Албена са в трескава подготовка за посрещане на подранилите гости. Купища разноцветно оцветени яйца и пухкави козунаци са приготвени за гостите в духа на българските Великденски традиции.

Албена

Туристите идват в България не само заради културата и прословутото българско гостоприемство. Позастарелите гости избират луксозен триседмичен престой в четири- и петзвездни хотели, където могат да се възползват и от всички спа-, здравни и релаксиращи процедури.

Тези туристи посещават страната ни не за първи път. Част от тях вече са посещавали Черноморието ни в края на миналата година, когато са останали очаровани от обстановката и възможностите за балнеоложки туризъм.

За друга част това ще е десето посещение. По-възрастните туристи предпочитат да почиват извън сезона, когато времето не е твърде топло и тълпите все още на се напълнили улиците и плажовете.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати