Болярско надиграване ще разтресе Велико Търново

23.04.2014

Тази събота, 26-и април, старопрестолната столица на България ще се разтресе под стъпките на над 900 танцьори и 700 деца, които ще премерят сили и танцови умения във фолклорния фестивал Болярско надиграване.

Това ще бъде четвъртото издание на фолклорния фестивал на любителските клубове. За първи път надиграването се провежда през 2011 година по идея на ръководителя на фолклорен клуб Победа Валери Вълев. В негова памет организаторите на конкурса са обявили специално надиграване на Елениното хоро.

Болярите на танца

Право на участие във фестивала Болярско надиграване имат всички любителски групи и формации, които изучават, практикуват и най-важното – обичат българските хора. Участието си в танцовата надпревара са потвърдили самодейни танцьори от София, Бургас, Варна, Гоце Делчев, Благоевград и др.

Болярското надиграване стартира точно в 9.30 в Двореца на културата и спорта Васил Левски и ще продължи цял ден. Победителите в надпреварата ще станат ясни в късните вечерни часове.

Едва утихнали стъпките на напетите танцьори, градът отново ще се разтресе в неравноделния ритъм на българските хора, защото на следващия ден на същото място ще се проведе и второто издание на Националния фолклорен детско-юношески конкурс Нашите малки и големи танцьори.

3
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати