Летуващи по родното Черноморие искат обезщетение заради проливните дъждове

24.05.2014

Все повече чуждестранни туристи се оплакват от лошото време у нас. Те търсят обезщетение, тъй като са платили за слънчева ваканция в България, а валежите почти не са спирали.

Някои от летуващите пък правят всичко възможно, за да открият мухъл в банята или поне петна по чаршафите, за да получат като компенсация по-хубава хотелска стая или допълнителни облаги.

Летуващи по родното Черноморие искат обезщетение заради проливните дъждове

Тези летовници са известни в бранша като "професионални туристи", тъй като на всяка цена се опитват да открият пропуски в обслужването, от които да се възползват по-късно, разказва директорът варненския Колеж по туризъм доц. д-р Стоян Маринов, предаде в. Телеграф.

По думите му е често срещана практика хотелите да връщат пари на оплакващите се летовници. Обикновено става въпрос за 10 до 30 % от цената, а ако туристите извадят повече късмет, ги местят и в по-хубав хотел.

Има и такива туристи, които лъжат, че са били ограбени. Те отиват при служителите на реда и започват да се жалват, след което описват вещи, които не притежават. Туроператорите трябва да компенсират стойността на откраднатите предмети.

Според хотелиерите някои почиващи стигат дори до крайности в опитите си да получат по-евтин престой по родното Черноморие. Те сами чупели нещо в стаята си, след което правели снимки и пускали жалба.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати