Русе организира Нощ на музеите за деца

06.06.2014

За пета поредна година в град Русе ще бъде организирана Детска нощ в музея. Инициативата се организира от Русенския исторически музей. Институцията ще отвори вратите си за малчуганите тази вечер между 17 и 21 часа. Входът ще бъде свободен.

Откриването на детската нощ на музеите в Русе ще бъде дадено с концерт на детска вокална група Слънце, ръководена от Наталия Константинова. Настроението ще бъде повдигнато и с игри от Граовско в изпълнение на фолклорен танцов ансамбъл Здравец, с ръководител Димитър Донев.

Нощ в Русе

В Работилницата за хартиени чудеса децата ще се научат как се изработват различни изделия и картини с помощта на декоративните техники куилинг и торцване.

Когато малчуганите усвоят тайните на декорацията, ще могат да се включат в пъстър исторически карнавал под надслов Обличане в историята. Децата ще могат да се облекат с ризници, шлемове и щитове от римско време и да си направят страхотни фотографии за спомен.

Последователите на Индиана Джоунс ще могат да направят първите си разкопки в двора на събитието, а Лапидариумът ще приветства състезателите в Игра с комети.

Детската нощ на музеите в Русе се реализира с финансовата подкрепа на община Русе по проект Музеон–храмът на музите на сдружение Приятели на музея в Русе.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати