Кои са най-скъпите курорти в България, Гърция и Турция

02.07.2014

Облаците се скриха и българите масово се размечтаха за море. Почивката по морските курорти в Гърция и Турция отдавна не е екзотика за средностатистическия български турист.

Бърза справка в интернет търсачката за хотели trivago.bg показва, че най-скъпата нощувка се предлага в гръцкото градче Иа, Санторини.

Санторини

В китното гръцко селище, което е известно с белите си къщи, чиито врати са боядисани в син цвят, ще ви предложат нощувка в двойна стая срещу солените 639 лева.

Близо 30 процента по-евтин е най-скъпият турски курорт Белек, който изкушава туристите, любители на лукса и голфа, с нощувки на цени от 467 лева на вечер. За сравнение най-скъпата нощувка по родното крайбрежие е в Албена, където ще преспите срещу 186 лева.

Разбира се, курортите в Гърция и Турция предлагат и съвсем разумни цени за почивка. Най-достъпните дестинации в съседките ни са курорта Сидари на гръцкия остров Корфу, където ще може да пренощувате срещу 87 лева.

В град Дидим на Егейско море в Турция нощувките са с цени от 126 лева. Според интернет платформата за trivago.bg с най-достъпни цени на нощувка за България могат да се похвалят Китен, Равда и Созопол, които предлага спане в двойна стая срещу скромните 66, 74 и 84 лева за периода юни-септември.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати