Хисар става все по-привлекателен за туристите

13.07.2014

С цели тридесет процента е нараснал броят на туристите в Хисаря през последните години. Има основание да се смята, че в близкото бъдеще все повече хора ще се възползват от възможността за спатуризъм, която предлага този уникален град, пише БГНЕС.

Хисар става все по-привлекателен за туристите

Кметът на Хисаря инж. Пенка Ганева разказа за два нови проекта, по които се работи в момента и които без съмнение ще направят града чудесно място за отдих. Очаква се скоро да бъде изградена пълната канализация на населеното място, което разполагаше с такава само в центъра си. С това най-после ще се реши един сериозен проблем в Хисаря, който притесняваше както жителите, така и гостите на града.

Хисар е създадена върху скала и отходните ями не попиваха в земята. Водите наводняваха улиците, а заради тях настилката се деформираше. Скоро обаче няма да има и следа от неприятните някогашни наводнения по улиците. Въпреки че канализацията още не е напълно завършена, вече се забелязва съществена разлика и за първи път градчето не пострада от валежите.

По думите на инж. Пенка Ганева вторият проект също е в етап на осъществяване. Чрез него ще се развият туристически атракции. На вниманието на посетителите ще бъдат предоставени уникални римски останки и добре поддържани паркове. Предвидени са още много други изненади за гостите на града, една от които ще е шоуто Звук и светлина.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати