Инспектираха 97 плажа, половината са с нарушения

14.07.2014

Инспектори от министерството на регионалното развитие и благоустройство инспектираха подробно 97 плажни ивици на родното Черноморие. Проверките са извършени в периода 18-и юни-4-и юли.

Плажът в Иракли

Констатирани са 40 нарушения на стопанисваните от концесионери плажни ивици. Повечето от нарушенията за свързани с липсата на достатъчно на брой спасители, липса на адекватно медицинско обслужване, както и преместваеми обекти, които не са поставени по предварително утвърдената схема.

Липсата на водни спасители се усеща най-осезаемо на южните плажове в Несебър, Поморие и Черноморец, плажа в Равда, както и къмпингите Арапя и Градина. Без охрана са плажовете Силистар и Мечта дупка.

Дефицитът на водни спасители по Черноморието се задълбочава с всяка изминала година, коментира министърът на Регионалното развитие и благоустройство Десислава Терзиева, която пристигна в Созопол, за да се включи в инспектирането на плажовете.

Едно от възможните решения на проблема е за е отвори пазарът за водни спасители и да се наемат кадри от Румъния. Концесионерите и наемателите на плажове, на които са открити нарушения, имат 14-дневен срок, за да ги отстранят.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати