Надути цени на храна и атракциони по родните плажове

20.07.2014

Български и чуждестранни туристи по родното Черноморие съобщават, че цените на храни и атракциони по плажовете това лято са завишени повече от обикновено.

Надути цени на храна и атракциони по родните плажове

Макар че курортите по морето успяват да привлекат туристи с ниските цени на нощувки, заведенията и малките магазинчета в черноморските градове успяват да развалят евтината почивка.

Някои от почиващите дори заявяват, че за 4-членно семейство са необходими над 100 лева, за да се нахранят в ресторант край морските вълни.

Порцията пържена цаца в заведенията по северното ни Черноморие се предлага за 8 лева, а в Златни пясъци същата порция стига дори сумата от 10 лева.

Миналата година цацата на плажа вървеше между 6-7 лева, а тази от капанчета – 2-3 лева. Ресторантьорите обясняват покачването на цените с по-слабия улов тази година.

С левче е поскъпнала и традиционната за нашето Черноморие рибена чорба, като тя се предлага вече за 3 лева в повечето заведения по морето.

За разлика от нея морските дарове са запазили миналогодишните си цени. Малката наливна бира на варненския плаж също запазва стойности – 1.50 лева. Голямата наливна бира се предлага за 2 лева.

Не са променени и таксите за шезлонги и чадъри. На централния плаж в Аспарухово те са между 2 и 3 лева, а по курортите – между 7 и 8 лева.

В Златни пясъци най-евтината храна си остава сладоледът във вафлена фунийка – само 1 лев, колко то е и входа за тоалетната.

В курортите около Варна кафето и безалкохолното се предлагат на цени между 2-3 лева. Голямата бира и коктейлите ще ви струват 5 лева, а ракията от 50 грама – 4.50 лева.

В заведенията по морето порцията пържен сафрид и чернокоп ще ви струва 10 лева, сьомгата – 22 лева, акулата пане – 18 лева.

Едно парче пица по родното Черноморие се предлага за 3 лева, хот-дога – за 4 лева, дюнерите и сандвичите са между 5 и 6 лева, а палачинките – около 2.50 лева за 1 брой.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати