Две нови плажни библиотеки откриха в Албена

22.07.2014

Още две плажни библиотеки отвориха врати в Албена. Те ще изкушават любителите на интересни четива, които са опънали хавлии между хотелите Гергана и Славуна и пред хотел Калиакра.

През миналата година в морския курорт, кръстен на емблематичната героиня на Йовков, отвори врати първата безплатна плажна библиотека в цяла Европа. През целия активен сезон посетителите на Албена имаха възможността напълно безплатно да прочетат някое от 4500-те заглавия, в които библиотеката разполагаше.

Книга на плажа

В момента трите библиотеки разполагат с повече от 6000 заглавия на 15 различни езика. Книгите са от всички жанрове на литературата – предлагат се както напрегнати трилъри и неочаквани развръзки, така и романтични летни истории.

На особена почит е произведението на Йордан Йовков Албена, което се предлага на 6 езика – български, руски, английски, немски, румънски и френски.

Новост тази година са консултантите, които помагат на туристите да на изберат най-подходящата за тях книга. Все повече стават и туристите, които на сбогуване с курорта даряват на плажните библиотеки личните си издания.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати