Медици рекетират руските туристи по Черноморието

03.08.2014

Западните медии алармират, че не малка чат от медиците по родното Черноморие рекетират чуждестранните туристи, като основната им плячка са летовниците от Русия.

Медици рекетират руските туристи по Черноморието

Докато туристите от държавите-членнки на Европейския съюз имат право да разчитат на българското здравеопазване чрез европейските си здравни осигуровки, за руснаците тази привилегия не съществува.

Дойче веле съобщава, че в незаконната схема за здравни услуги са включени както лекари, така и хотелиери дори и таксиметрови шофьори.

В голяма част от руските сайтове се предупреждава, че трите най-големи опасности, които дебнат туристите от бившите съветски републики, са лошото обслужване, опитите да бъдат ограбени в чейнджбюрата и на улицата и кошмарът да се разболеят или наранят в България.

Един от опарените руски туристи споделя във форум как една консултация в бургаска болница му излязла 80 евро, а за транспортирането до многопрофилната болница Дева Мария той трябвало да плати още 165 евро.

"Сблъсках се с безпределна алчност и безочливост“ – споделя руснак, летувал в Слънчев бряг.

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма заяви, че не вярва на всички коментари в интернет сайтовете. Той посочва, че само 5% от коментарите за българския туризъм са отрицателни.

Експертът обаче не отрича, че в много от морските ни курорти се шири престъпност, като най-висока е в Слънчев бряг. Там медици и катаджии редовно се опитват да припечелят нещо допълнително през летния сезон, като нарушават всички норми на законност.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати