Есенен панаир на занаятите започна в Пловдив

25.09.2014

За поредна година живописният български град организира Есенен панаир на занаятите. Повече от 40 изкусни майстори на традиционните български занаяти като грънчарство, дърворезба, тъкане и художествена керамика вече са опънали шатрите си в Стария град.

На импровизираната занаятчийска улица в Стария Пловдив може да се видят изкусно изработени предмети за бита, традиционни български облекла, накити от ковано желязо, тъкани черги и много други предмети.

Пловдив

В рамките на Есенния панаир на занаятите ще бъде проведе и пленера Ковем европейското бъдеще заедно, посветен на майсторите на ковано желязо. За участие в пленера са пристигнали майстори от Великобритания и Македония, за да обменят опит с българските си колеги.

Участниците в събитието обещават да изковат чукчета, като на старите пловдивски порти, които ще зарят на Стария град. Освен това ще изработят метално платно, което да участва в състезанието по ковано желязо.

Есенният панаир на занаятите ще бъде с продължителност пет дни. Първата панаирна вечер изненада гостите на Пловдив със зрелищно огнено шоу и нестинарски танци върху живи въглени.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати