Продават остров заедно с призраците

02.10.2014

Остров Повеглия се продава, заедно с призраците и цялата си мрачна история. Италианското правителство обяви за продажба обвития в мрачна слава остров, за да се справи с финансовата криза в страната.

Островът се намира между Венеция и Лидо във Венецианската лагуна. И макар да се намира на едно от най-живописните места на Земята, той е извън обичайните туристически маршрути и на него рядко стъпват туристи.

Това се дължи на лошата му слава. Той е определян от местните като едно от най-злите места на земята, същински Ад. Ако намерите някой местен рибар, който да се съгласи да ви откара до острова, ще откриете, че той е построен буквално върху човешки останки.

Остров Повеглия

Почвата на остров Повеглия е комбинация от овъглени човешки останки и пръст, върху която виреят превъзходни лозя. Останки от кости могат да се намерят навсякъде, а руините от изоставените сгради само допълват усещането за зла прокоба.

Страховитата история на Повеглия датира още от времето на Римската империя. Подгонени от варварите нашествия жителите на Падуа и Есте се заселили на острова, но векове по-късно били фатално засегнати от епидемията от чума.

Мъртвите и живите, които проявявали признаци на заболяването, били заравяни в общи гробове или изгаряни на гигантски клади. По данни на историци бубонната чума покосила повече от 160 000 жители на остров Повеглия.

През 14 век оцелелите са преместени на съседен остров, за да бъдат спасени от вражески нападения. Островът останал обезлюден в продължение на векове.

През 20 век островът отново се сдобива с обитатели – психичноболни пациенти от цяла Италия са изолирани там. Ти са настанени в психиатрична клиника с голяма кула –камбанария. Лудите вярвали, че всяка нощ ги навестявали починалите от чума местни жители. След поредица от необясними смъртни случаи островът отново е обезлюден.

В средата на миналия век остров Повеглия е бил продаден на частен инвеститор, който скоро след това го препродал. Новите собственици прекарали само една нощ на прокълнатия остров, след което го напуснали. Сега Повеглия отново се продава, изгодно.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати