Затварят плажове в Калифорния заради свирепи акули

05.10.2014

Посещението на някои плажове в американския щат Калифорния ще бъде забранено за известно време. Тази мярка е предприета заради агресивното поведение на кръвожадни акули.

Затварят плажове в Калифорния заради свирепи акули

Властите взеха това решение, след като наскоро акула се нахвърли на сърфист на брега на Тихия океан. Морският хищник, за който се смята, че е от белите акули, е бил дълъг между 2 и 3 метра. За щастие мъжът е оживял, но последствията от нападението, станало до базата на американските ВВС Уондърбърг, не са никак малки.

По думите на специалистите агресията на морските хищници е зачестила през последните години. Учените дори уверяват, че от 1900 година насам са констатирани „само“ 154 атаки. През изминалите шейсет години обаче са регистрирани общо 13 нападения на акули, довели до смърт.

Най-привлекателна плячка за кръвожадните морски хищници се оказват сърфистите. Последното драматично нападение се случва преди две години в окръга Санта Барбара. Тогава агресивна акула се нахвърля на 38-годишен мъж и го убива. Преди 4 години пък млад сърфист не можа да се отърве от пастта на акула и намери смъртта си.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати