Ямболският парк се сдоби с уникални скулптури

12.10.2014

Още по-интересен вид придобива Градският парк в Ямбол. Жителите и гостите на града ще могат да се порадват на няколко нови скулптури, монтирани в мястото за отдих.

Ямболският парк се сдоби с уникални скулптури

Освен атрактивните арт-инсталации на пеперуда и водно конче в Големия розариум вече може да бъде видяна и гигантска мравка от желязо в зоната на детския кът. Сега вървят и довършителните дейности по приспособяване на пространството около новата скулптурна фигура.

Ямболци и всички гости на югоизточния град ще могат да се насладят и на обновената статуя на Голата маха в южния район на градската градина.

Преди години скулптурата на девойка придаваше романтичен вид на парка. Тя обаче беше задигана няколко пъти, като след последния така и не беше възстановена.

До няколко дни в парка ще се появят и други пластични фигури. 4-метрова мъжка статуя и изработеният миналата година огромен зеленчук също ще бъдат разположени в ямболския кът за отдих.

Скулптурите не само ще разкрасят градската градина, но ще ѝ придадат и неповторимост. Очаква се новите фигури да засилят интереса към града и да привлекат туристи в областта.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати