Кидзания – град, свободен от възрастни

29.10.2014

В източната част на Лондон е на път да отвори врати мини град, свободен от възрастни. Детският град ще разполага със собствено летище, болница, полиция, вестници и дори национална валута.

Сградите в KidZania ще бъдат в мащаб 2/3 от реалните размери, като за изграждането му ще бъдат вложени близо 20 милиона паунда. Той ще бъде отворен за всички деца на възраст до 14 години.

Творчески нацапано дете

Малчуганите ще могат да усетят живота, който възрастните водят. Детският град ще разполага с летище, ресторанти, полицейски участък, театър, кино, стадион, магазини, университет и дори кът за родители, в който родителите им ще си играят, докато те са заети да ходят на работа в детския град.

Децата ще могат да избират между повече от 50 професии, в които да се вживяват в рамките на 25 минути. Те ще могат да работят като пилоти, касиери в банки, преподаватели, полицаи, боклукчии и др, за което ще получават и съответното заплащане.

Детският мини град си партнира с някои от най-известните марки в света - McDonald’s, Waitrose, Epson, Sony, DHL, Walmart, Olay, Mitsubishi, които ще бъдат представени със своя бизнес за максимално реалистично преживяване на малчуганите.

Идеята за парковете Кидзания принадлежи на мексиканеца Ксавиер Лопес, който е построил първият детски мини град през 1999 година в Санта Фе.

Другите паркове от веригата са построени в Мумбай, Токио, Лисабон, Кайро, Истанбул и Сеул. В процес на изграждане са още девет парка, включително този в Лондон, които още отворят врати през 2015 година.

3
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати