Първият вегетариански град е факт

01.11.2014

С първия по рода си вегетариански град може да се похвали вече Индия. Причината Палитана да се превърне в зона, подходяща за живеене на вегетарианци, е това, че по-голямата част от населението на града изповядва джайнизъм.

Джайнизмът е световна религия, проповядваща добронамереност към всички живи същества. Планинският град Палитана, намиращ се в щат Гуджарат, е от светите места за последователите на това религиозно течение. Близо 75 процента жителите на населеното място не желаят в града да се случват убийства на животни.

Палитана

На тях не им допадала и идеята, че в Палитана може свободно да се намери месо и решили да заплашат властта с гладна стачка. Така след обсъждане на въпроса е взето решение градът да се превърне във вегетарианска зона.

Въведена е пълна забрана върху продажбата на месо и яйца. Освен това всички месарници в рамките на града са обявени за незаконни.

Новите промени обаче не се приемат положително от всички граждани на Палитана. Други 25 процента от хората там са мюсюлмани. Те недоумяват как ще живеят оттук насетне в града при строгите вегетариански правила.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати