Бум на резервациите за круизи за 2015 година

10.11.2014

Истински бум отбелязват предварителните резервации за круизен туризъм за 2015 година, информират от Българското круиз общество.

От там съобщават, че само за изминалия месец октомври са направени рекорден брой резервации и то, при условие че традиционният период на круиз промоциите, който стартира декември и продължава до март, още не е започнал.

По данни на Круиз обществото 10 000 българи са избрали круизния туризъм през 2014 година. В тази внушителна цифра не са включени децата до 18 години, които са били настанени в една каюта с родителите си.

Круизен кораб

Въпреки че официално круиз промоциите не са в сила, голяма част от туристическите фирми изкушават пасажерите с други допълнителни екстри като безплатно пътуване за деца, при условие, че бъдат настанени в каютата на родителите, бордови кредити за покупки, безплатни или намалени брегови екскурзии, безплатни напитки, СПА процедури, достъп до интернет и много други.

Сред най-търсените допълнителни пакети са тези за безплатни Такси обслужване, липсата на завишение на цената за самостоятелно пътуващите, ваучери за казино и специализирани ресторанти или безплатно настаняване в каюта от по-висок клас.

Специалистите съветват всички, които са решили да предприемат круиз почивка, да бъдат особено внимателни при избора на пакет, да не гледат само цената на екскурзията, ами да се информират и за всички допълнителни екстри, които се предлагат с нея.

От особено важно значение при избора на подобна екскурзия е периода на плаване, както и междинните спирки и крайната дестинация. Добрата новина е, че през 2015 година не се очаква повишаване на цените на круизния туризъм.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати