Подземни кофи крият боклука на София

11.11.2014

Съвсем скоро София ще добие още по-европейски вид. Това ще стане, след като в столицата бъдат монтирани първите подземни кофи за боклук.

Така грозните контейнери, които на места преливат от боклуците на столичани, ще бъдат скрити под земята и няма повече да загрозяват пейзажа, предава Нова Телевизия.

Кофи за боклук

Първи с нови подземни контейнери за боклук ще се сдобият столичните улици Витоша и Солунска. Нововъведението ще позволи тези централни пътни артерии хем да изглеждат по издържано от естетическа гледна точка, хем да се освободи трафикът.

За поставянето на първите подземни контейнери Столична община е отпуснала малко над 50 000 лева. Новите кофи ще бъдат пригодени за разделно събиране на отпадъците в съответствие с европейските норми.

Предвижда се подземни контейнери за смет да бъдат поставени и на други места в София. Схема на местата, които ще добият по-европейски вид от догодина, предстои да бъде изготвена от столичните архитекти.

Сред основните спънки за осъществяване на проекта са наличието на незаконна инфраструктура и липсата на средства за инвестиция.

3
Общо 3 гласували
5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати