Боровец ще открие зимния сезон на 13 декември

12.11.2014

Месец преди официалния старт на зимния сезон в Боровец, курортът е напълно готов да посрещне любителите на зимните спортове.

Тази година най-старият зимен курорт у нас ще предложи двойно повече удоволствие за своите гости, споделиха за Стандарт Нюз от курорта. Цените на лифт картите ще бъдат непроменени.

Боровец

Откриването на сезона ще се състои на 13 декември, събота. По това време в курорта ще се състои Европейското първенство по кроскънтъри. Голямото спортно събитие ще събере в курорта 800 състезатели от 40 държави.

Инвестициите, които са направени за зима 2015 ще осигурят нови възможности за феновете на ски и сноуборд спортовете.

Дори зимата да не бъде особено щедра на сняг, Боровец се подготвя за зимните изживявания. За предстоящия зимен сезон курортът ще има двойно повече писти с мощности за изкуствено заснежаване.

Вече не само скицентър Ястребец ще има оръдия за сняг, но и скицентър Ситняково. Така оръдията за изкуствен сняг ще наброяват 160.

Курортът ще предлага и отлични възможности за нощно каране. Светли през нощта ще бъдат още писти през този сезон – Мартинови бараки 4, Ротата, както и долната част на скипът Ситняково.

Помислено е и за любителите на високоадреналиновите изживявания. В двата терейн парка в курорта – Промо парк Боровец срещу хотел Рила и Сноу Парк Бороспорт в горната част на писта Попангелов ще има перфектни условия за тези дейности.

Новите Stash трасета, модерните релси и джиб линии дават гаранция за различно забавление.

Този зимен сезон гостите на Боровец ще могат да се насладят на професионалистите, които ще демонстрират своите умения по време на държавното първенство Slopestyle и Big Air.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати