Дестинации, където животът ви виси на косъм

12.11.2014

Съществуват много опасни места по света, но дестинациите, които са намерили място в класация на профит.бг носят истински риск за живота смелчагите, които са дръзнали да ги посетят.

Езикът на трола, Норвегия

Едно от най-популярните места за наблюдение в Норвегия, снимките откъдето сме виждали много често е Езикът на трола /Тролтунга/. Несъмнено тази скала спира дъха и те кара инстинктивно да отстъпиш назад.

Мостът Хусаини, Пакистан

Мостът Хусаини определено е един от най-опасните мостове в света. Той е много лошо поддържан, но за сметка на това – често използван. Този мост е един от малкото начини да се пресече езерото Борит, а хората, които минават през него са изложени на реален риск.

Преход в планината Хуаншан, Китай

Преходът в планината Хуаншан е смятан за едно от най-популярните и същевременно най-опасни изкачвания в Китай. Пътуването е дълго, а страхът – истински.

Хуаншан, Китай

Малката пътека на краля, Испания

Тази пътека е построена през далечната 1905 година и може да се похвали с това че никога не е ремонтирана. Резултатът е ясен – тя почти се разпада под краката на смелите туристи, дръзнали на минат по нея.

Хуйана Пикчу, Перу

Мачу Пикчу я място, което човек трябва да види поне веднъж в живота си. Обаче гледката към Мачу Пикчу от Хуйана Пикчу е страхотна и много хора искат да я зърнат. Пътят дотам за съжаление е много коварен. Туристите са изправени пред занемарени пътеки и вертикални стълби, които са взимали не една жертва през годините.

Пътят на смъртта, Боливия

Пътят на Смъртта

Наименованието на пътя говори само за себе си. На този боливийски път стотици губят живота си всяка година. Трафикът по него е изключително натоварен, а самия път – изключително неподдържан и тесен. Колкото и странно да прозвучи, но наименованието Най-опасен път му носи все повече туристи.

Скалите на Мохер, Ирландия

Това е една ужасяваща велосипедна пътека в Ирландия, която се намира на сериозна височина, а скалата непрекъснато се руши.

Дяволският басейн, водопади Виктория

Дяволският басейн е феноменално място, което представлява скалиста вдлъбнатина на ръба на водопада Виктория.

Плуването в Дяволския басейн се извършва под ръководството на гид, който обяснява как и къде да се скочи във водата. Въпреки това мястото си остава опасно и отнема поне по един живот годишно.

Скалата Кйерагболтен, Норвегия

Това е уникална скала, а щастливците да се снимат на нея са малцина. Тази скала стои между две много по-големи скали, а височината, на която се намира е впечатляваща. Въпрос на време е гравитацията да си каже тежката дума и тази скала да полети стремглаво надолу.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати