Дания е най-щастливата страна в света

19.11.2014
Копенхаген

Малката скандинавска държава Дания, чието население е 5.5 млн. души е обявена за най-щастливата страна за 2014 година.

Красивата ѝ столица Копенхаген пък е сред най-добрите градове за живеене в света. Класацията се допълва от още 10 държави, в които хората са най-щастливи.

На второ място е Норвегия. Около 95% от анкетираните са доволни от свободата да избират своята посока в живота. Страната може да се похвали с най-високото ниво на удовлетвореност от жизнения стандарт.

Бронзовият медал е за Швейцария. За пета поредна година това е една от най-конкурентноспособните държави. Швейцария е призната със своите добре функциониращи институции, динамиката на пазара и процента на иновации.

Холандия заема четвъртото място в класацията. Страната е прочута не само с перфектната си бира, но и с доста либералната политика.

Амстердам

Швеция също е дом на някои от най-щастливите хора в света, заемайки петото място. Това е и страната с един от най-високите резултати по отношение на удовлетвореност на хората.

Канада се нарежда на шестото място. Средният доход е много висок, продължителността на живота също. 82 процента от канадците смятат, че на ден имат повече положителни, отколкото отрицателни изживявания, а 24 % вярват, че когато имат нуждата от помощ, имат на кой да разчитат.

Монреал

Финландия е на 7 място в тазгодишното издание на World Happiness. Осмата по големина държава в Европа е и една от най-мирните на континента, а качеството на живот е неоспоримо.

Австрия също е една от страните с много добро качество на живот, заемайки 8 място. Международният валутен фонд нареди Австрия сред най-богатите страни в света за 2014 година.

Исландия е на девето място в класацията. Островната държава предлага на своите граждани безплатно здравеопазване и безплатно образование след завършване на средното. Исландия е класирана и като най-мирната нация в света.

Десетото място се заема от Австралия – една от най-популярните дестинации. Според проучване столицата Мелбърн е най-добрият град за живеене в света, като се взимат предвид заплаха от конфликти, ниво на престъпност, качество на медицински грижи, училища, транспортни връзки и ниво на цензура.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати