Тунел ще води до крепостта в Созопол

23.01.2015

Античният черноморски град Созопол влезе в Топ 3 на дестинациите за 2015 г. и ще се бори с Любляна и Тайван за първото място в класацията на Световния съвет по туризъм и пътувания. Признанието дойде след откриването на реставрираната Южна крепостна стена и кула.

Високата оценка амбицира допълнително месните власти, които обявиха намерението си да покажат града в целия му блясък от древността. Едно от намеренията на общината е да построят тунел от руините до самата крепостна стена.

Созопол крепостна стена

Друг приоритетен за община Созопол проект е възстановяването на крепостта на залива Вромос, която може да представлява сериозен интерес за туристите. Очаква се експертите от Световния съвет по туризъм да пристигнат в Созопол между 8 и 12 февруари.

Те ще посетят реставрираната крепостна стена, както и всички останали интересни обекти в Созопол, които са десетки. Амбициозната програма за развитие на туризма в града ще акцентира и върху новия вид туризъм, който отбеляза сериозен ръст у нас – круизния.

От кметството планират да въведат крепостите, древните храмове, мощите на Свети Йоан Предтеча и вампира от Созопол в обхода на туристите, които пристигат с круизните лайнери.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати