Съдът отсече: В Леденика ще има подземно шоу

29.01.2015

Проектът за подземен атракцион в пещерата Леденика вече може да стартира. С решение на Върховния административен съд от вчера (28 януари) се отменя Решението на Комисията за защита на конкуренцията, като по този начин се оставя в сила Решението на кмета на община Враца за класиране на участниците в процедурата за обществена поръчка за експониране на подземен атракцион в пещерата Леденика.

Както вече съобщихме, една от най-красивите български пещери ще се превърне в подземно вариете, в което ще бъдат разиграни уникални светлинни спектакли. Посетителите на природната забележителност ще могат да видят аудиовизуалните постановки Фея Леденика, Вулканът и Водна магия.

Пещерата Леденика

Процедурата по възлагане на обществена поръчка за доставка на специализиран софтуер, дизайн и експониране на подземен атракцион в пещера Леденика по Проект Леденика – туризъм без сезони беше открита на 18 февруари 2014 г.

Търгът беше обжалван пред Комисията за защита на потребителите от две от загубилите фирми – Вахс ЕООД и Кейбъл Тех ЕООД.

Въпреки че КЗП се произнесе в тяхна полза, Висшата съдебна инстанция отмени решението на КЗП, като по този начин спести на община Враца задължението да заплати и адвокатските хонорари на жалбоподателите в размер на 31 200 лв. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати