Туристическите забележителности, забранени за жени

08.02.2015

Има няколко забележителности по света, които представителките на нежния пол нямат право да посещават по религиозни причини. Въпреки че живеем в XXI век, на тези места отказват да променят древните си закони.

Атон

Планината Омине в Япония

Височината ба тази планина достига 1700 метра и е един от най-популярните будистки храмове в Япония. Уникалната местност е част от световното наследство на ЮНЕСКО, но и до днес жените нямат право да я посещават. Причината за това е, че дамите разсейват монасите, отдали живота си на философски размисли за живота и молитви.

Хаджи Али Дарах Шрайн в Мумбай

Тази забележителност се свърза със суфиста Пир Хаджи Али Буктари, който е погребан на това място. Всеки ден около 30 000 посетители се стичат към свещеното място, но не и жени, за които то е забранено, защото според шериата те имат по-ограничени права от мъжете.

Манастирите на полуострв Атон, Гърция

На полуостров Атон се разполагат 20 източноправославни манастира, до които достъпът е ограничен. Мъжете, които пристигат, са били поканени специално от монасите, а жените не са желани, защото пречат на просветлението на духовните лица.

Въпреки забраната обаче, преди години френска писателка, която претърпяла двойна мастектомия, успяла да прекрачи манастирите на Атон, дегизирана като мъж, научавайки много за начина на живот в това място.

Водният парк Galaxi, Германия

Не само религията ограничава достъпа на жени до определени атракции. Във водния парк Galaxi, намиращ се в Германия, дамите намята право да се спускат по пързалката X-treme FASER, тъй като много от тях се оплаквали, че пързалянето по нея създава неудобство на интимните им части.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати