Велико Търново пусна свое градско приложение за смартфони

23.02.2015

Старата българска столица първа в България пусна градско приложение за смартфони. Точно от 9.00 часа днес апликацията VT News, която може свободно да се изтегли от интернет, стана активна.

Всички потребители, инсталирали приложението, ще получават актуални новини от Велико Търново, новини за предстоящи събития, културен афиш на града, програмата на всички заведения за седмицата, синоптична прогноза и др.

Велико Търново през зимата

Приложението VT News се предлага в два варианта – безплатна версия с указателни стрелки към основните туристически обекти, хотели и важни места в град, както и платена версия, която е доста по-интерактивна.

Потребителите на платената версия ще получат екскурзовод, който чете беседи и съветва туристите кои забележителности трябва да посетят на всяка цена. Аудиото на апликацията е на български и английски език, има приложена 3D карта със сателитни снимки на града.

Приложението VT News е част от популярен софтуер, разработен от Института по автоматизация и изчислителна техника към Унгарската академия на науките. Той е доразработен от Института по информатика и математика към Българската академия на науките.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати