Проект превръща Перловската река в Темза

13.03.2015

Проект на архитекта Стефан Добрев обещава да превърне емблематичната за София Перловска река в Темза. Идеята на Добрев е спечелила конкурс за облагородяване на пространството покрай булеварда в частта между НДК и Орлов мост.

От обикновен канал пространството ще се превърне в корито на река, а покачването на нивото на водата ще стане с помощта на хидросъоръжения на четири ключови места.

проект евлоги георгиев

Новата визия на пространството, с която архитектът впечатли журито, предвижда пред Националния стадион Васил Левски да има голям площад – Площад на спорта.

Пространството ще бъде оградено от кръгово движение. Размерите на площада ще бъдат достатъчни, за да бъде използван за различни церемонии и мероприятия.

Реконструкцията на участъка ще включва още изграждането на допълнително платно за автомобили, както и 8 площада за различни спортове – гимнастика, футбол, волейбол, баскетбол, тенис, борба и шах.

Проектът за промяна на визията на столичния булевард е на стойност 7 милиона лева и не е окончателен. Той е качен на сайта на Столична община, където е предложен за обществено обсъждане.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати