Смартфоните изпращат в историята хартиената бордна карта

16.03.2015

Смартфоните са на път да изпратят в историята традиционната хартиена бордна карта. Очакванията на експертите са, че до няколко години хартиените пропуски ще бъдат изцяло заменени от дигитални борд карти.

Повече от половината от световните авиокомпании вече предлагат дигитални карти чрез различни приложения за смартфоните, а очакванията на специалистите са до 2017 година техният дял да нарасне до 91 процента.

Смартфони

Според доклад на Juniper Research през тази година се очаква за бъдат сканирани над 745 милиона дигитални карти. До 2019 година една от всеки три бордни карти или общо 1.5 млрд. карти ще бъдат дигитализирани.

Цифровизирането на услугите отваря пътя и за развитието на Near Field Communication /NFC/, защитената безжична технология, която се предлага от водещите производители на смартфони. По този начин ще могат да се предлагат и дигитални билети за автобуси, метро и влак.

Дигитализирането на бордните карти и въвеждането на Near Field Communication /NFC/ технологиите ще стане плавно, защото изисква сериозни инвестиции от страна на авиокомпаниите и летищата.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати