Много от хотелите в Банско затварят след Великден

16.03.2015

Голяма част от хотелите в Банско ще затворят непосредствено след Великденските празници. Част от три- и четиризвездните хотели вече са започнали да освобождават част от персонала си и да се подготвят за лятната почивка.

Очаква се двадесетина от по-малките хотели да затворят дори преди очаквания прилив на туристи в курорта по Великден, който тази година се пада на 12 април. Още поне толкова ще затворят веднага след празниците.

Апартаменти в Банско

Заради благоприятното време и наличието на достатъчно сняг тази година по-малко хотели са избързали със затварянето. За сравнение през 2014 г. преди Възкресение поне 50 хотела бяха затворили.

Въпреки амбицията на община Банско курортът да се превърне в предпочитана целогодишна дестинация, Банско продължава да се възприема предимно като зимен и ски курорт и тогава има най-много туристи в града.

По тази причина голяма част от хотелиерите предпочитат да освободят персонала за лятото и да хлопнат кепенците, за да спестят разходи за поддръжка на сградите и заплати. По данни на асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите близо 40 процента от хотелите в курорта са сезонни и затварят за лятото.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати