Почивки с ваучер още от тази година

03.04.2015

Има вариант държавата да одобри издаването на ваучери за почивки още от тази година. По този начин работниците ще могат да получават ваучери не само за храна.

Предложението а промяна на наредбата е изпратено в Министерството на финансите от председателя на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев.

На море

Финансовият министър Владислав Горанов подкрепя предложението, сега парите да се вместят в бюджетната рамка, твърди Кънев. Става дума за 240 милиона лева, разпределени в 120 бр. индивидуални квоти от по 2 милиона лева. Съгласно съществуващата наредба на финансовото министерство всеки работник или служител има право на ваучери в размер на 60 лв. на месец.

И в момента служители на Министерски съвет, Министерството на отбраната, министерството на правосъдието, чиновници от други министерства и ведомства могат да почиват.

Целта на въпросните ваучерите за почивка е работниците, чиито предприятия не разполагат със собствена почивна база, да имат същите социални права, като държавните чиновници.

Идеята на финансовият министър доста се различава от предложението на Националния борд по туризъм, който предлага да се издават ваучери за почивка в размер на до три минимални работни заплати или 1080 лв.

Все още няма данни дали предлаганата от финансовия министър промяна на наредбата на финансовото министерство, закона за корпоративно подоходно облагане и Закона за данъците върху доходите на физически лица ще бъде приета и ще има ли ваучерите за почивка още тази година.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати